Tip – Als je wil bewegen, maar het moet fun zijn: Hangmat yoga

higher_web

Je wil graag iets van sport doen, om in vorm te blijven of je wil eindelijk die vetrolletjes aanpakken, maar lopen is te zwaar voor je knieën, fitnessen is je te saai en van zwemmen gaat je neus dicht zitten en prikken je ogen? Voor veel mensen ontbreekt de fun-factor bij sporten en in plaats van zijn ontspannend en stress verlagend effect te hebben, wordt het eerder een noodzakelijk kwaad om te vermageren of de indruk te hebben gezond bezig te zijn. Dat is foute boel! Stopt dan met wat je bezig bent en zoek wat anders… Aerial yoga of Hangmat yoga bijvoorbeeld. Like to try?

Wat heb je nodig? Een doek, je lichaam en de zwaartekracht (en een lesgever/-geefster die je opvangt als je uit je doek rolt).
Ik kan Aerial yoga het best omschrijven als: gecontroleerde bewegingen, uitgevoerd in een yoga-doek die boven de grond hangt, of hoe ik het eerder zie: een lucht-acrobatische lus. Oorspronkelijk dacht ik dat we ingewikkelde yoga-poses zouden maken in de lucht, maar eigenlijk is het een combinatie van yoga en lucht-acrobatiek.

De uitdaging van de training in de lucht is lichaamsbeheersing. Je kweekt vormspanning en kracht door je bewegingen te leren controleren. Het spel met de zwaartekracht en het ‘gelift’ worden door de hangmat,  ontlast en versterkt je spieren en gewrichten. De buikspieren worden ‘spelenderwijs’ versterkt en je flexibiliteit wordt uitgedaagd en op die manier verbeterd.

Maar, beelden zeggen meer dan woorden. Het ziet er ongeveer zo uit:

Of zo:

Soms wat spiderman-ish:

En tijdens het freestylen moet onnozel doen ook kunnen (Lees de versie van Jess – links- hier):

Het resultaat in bewegend beeld:

 

Deze inspannende ontspanning zelf uitproberen? Neem dan een kijkje op de site van Boyka. De goedlachse lesgeefster Gwendy zal je meteen op je gemak stellen in een ietwat… speciaal… kader en je in no time in hogere sferen brengen. Je wordt aangespoord om de acrobaat je jezelf vinden, maar er wordt ook gelachen. De oefeningen worden aangepast aan ieders niveau en ook mannen kunnen zich hier volledig in uitleven, ook al zijn ze minder flexibel *evil grin*.

Probeer het en laat me weten wat je ervan vond!

Geplaatst door: Odile Desbeck