Tijgerbalsem: kleine verpakking met groots effect

tijgerbalsem

Het was even geleden door feestdagen, ziek zijn en blokken voor de examens, maar ik besloot nog eens te gaan “ontspannen” op de crossfit. De les was doorspekt van push ups, squats en pull ups (je trekt je eigen gewicht naar boven) en die laatsten deden me de das om,… redelijk letterlijk dan. Ik voelde de stijfheid in nek en schouders al opkomen voor de training goed en wel achter de rug was en dan denk je… Tijgerbalsem!

Iedereen die al ooit tijgerbalsem gebruikt heeft, herinnert zich hoogstwaarschijnlijk de eerste keer. Dat gaat ongeveer als volgt:
Awwwie, ik heb stramme spiertjes, ik zal wat van die tijgerbalsem smeren (die ik op aanraden van iemand kocht). De verpakking belooft: “zo weer soepel”, dus: smeren die handel! Ik peuter een grote brok uit het rode potje en smeer het rijkelijk uit over nek en schouders. Terwijl ik nog wat van het spul uit het potje pulk en het als een bezetene inmasseer, vraag ik me af waarom ze die potjes zo verdomd klein maken… Na een 5 tal minuten begin ik de fabrikanten te verdenken van puur bedrog, want het doet niets, behalve mijn neus vrij maken.  Fijn, maar niet echt de bedoeling. En hoe krijg ik die geur uit mijn handen? Maar de 10 minuten die daarop volgen, voel je de wijsheid naar binnen sijpelen.

Learning 1: Smeer (zeker van de rode variant) niet de helft van de pot je nek, er is blijkbaar WEL een reden om het spul in een klein potje te steken.

Learning 2: Trust the power of the tiger. Het effect laat even op zich wachten, maar al gauw voel je de vicks-vaporub-on-fire sensation.

Learning 3: Als je daarna gaat beginnen koken, wrijf je de balsem best in met een handschoen, of als je dat niet gedaan hebt (omdat dat absoluut onhandig is), doe je daarna best handschoenen aan om je eten te bereiden, anders smaakt alles naar tijgerbalsem, ook nadat je je handen gewassen hebt.

Learnings van onze mannelijke lezers: Do NOT touch your wiener to go to the toilet (dank u Thierry) en doe je lenzen aan VOOR je begint te smeren (dank u Wim). Dat bespaart je een brandslang en onaangenaam frisse oogbollen!

Het vraagt een beetje oefening, maar van zodra je het goedje onder de knie hebt, vertrek je niet meer naar een training zonder :-)

Extra tip: gebruik bij vermoeide, stijve of gevoelige spieren na of voorafgaand aan lichamelijke inspanning. Dek het ingesmeerde deel van de huid af voor een beter resultaat (en zo voorkom je vlekken die de rode variant kan maken). Lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik.

GIVE AWAY: Heb je zelf ook regelmatig last van stijve spieren en sta je te popelen om deze tijger-power aan een test te onderwerpen? Vertel me hoe je aan je stijve spieren komt en maak kans op 1 van de 3 potjes witte tijgerbalsem, (aka tijgerbalsem voor beginners). –> de wedstrijd is afgelopen (28/01/13). De 3 onderstaande winnaars krijgen hun tijgerbalsem per post toegestuurd. Winnaars: bezorg me je adresgegevens!

Geplaatst door: Odile Desbeck