Guestpost: Spicy chicken quinoa salade

spicy-quinoa-salad

Het voorbije weekend waren ikzelf en mijn wederhelft uitgenodigd om te gaan eten bij mijn zusje en haar ventje. (Mijn favoriete hobby, by the way.) Ze hadden flink de handen uit de mouwen gestoken om iets verrassends op tafel te kunnen zetten. En dat was het!
Attent als ze zijn, hadden ze het oorspronkelijke recept (dank u Jamie Oliver), voor mij koriander-loos gemaakt. Mensen die mij kennen, weten dat ik gruwel van het smaakje dat net teveel gemeen heeft met de groene bus dreft die even verderop in de keuken staat. (Als je mij wil uitnodigen -graag- u weze gewaarschuwd: Spunky doesn’t eat soap…)

Met dank aan ‘Loulou en Sjoesjoe’, dit top gerechtje dat ik ongetwijfeld nog vaak zal maken (met koriander-optie voor de niet dreft-gevoeligen):

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de salade-basis:
•    200 g jonge spinazie
•    1 bussel munt (mensen die graag koriander lusten kunnen half-half doen)
•    1 pikante chilipeper
•    4 lente-uitjes (donkergroen eraf)
•    1 kopje ongekookte quinoa per persoon
•    zout

Te bakken ingrediënten:
•    1 enkele kipfilet per persoon, in de dikte doorgesneden
•    ras-el-hanout (genoeg om elk stuk volledig te bedekken)
•    2 eetlepels olijfolie
•    1 rode paprika
•    1 gele paprika

Afwerking:
•    rijpe avocado
•    1 bakje cresson
•    1 rijpe mango
•    100 g feta
•    2 eetlepels magere yoghurt per persoon
•    1 limoen

Recept:

•    Kook de quinoa volgens instructies op de verpakking in gezouten water.
•    Hak de spinazie, munt, chilipeper en lente-uitjes fijn.
•    Als de quinoa klaar is en afgekoeld tot kamertemperatuur, voeg het kruidenmengsel toe en meng grondig.
•    Zorg dat de kipfilets volledig bedekt zijn met een dun laagje ras-el-hanout en bak deze in de pan met de olijfolie.
•    Snij de paprika grof in stukken.
•    Als je de filets omdraait, voeg je de paprika’s toe en laat ze een tijdje mee bakken.
•    Snij de avocado en mango in blokjes en was de cresson.

Dresseer:
•    Doe een portie kruidige quinoa op een bord.
•    Voeg de blokjes avocado en mango toe, kruimel er naar believen feta over.
•    Strooi er wat cresson overheen.
•    Snij de kip in reepjes en dresseer deze op de salade.
•    Verdeel er enkele blokjes paprika over (dat fleurt het bord echt op!).
•    Werk af met twee lepels yoghurt en besprenkel met het limoensap.
•    Indien gewenst afwerken met blaadjes koriander en nog wat extra verse chilipeper if you like it spicy!

Conclusie:

Belachelijk lekker!

Geplaatst door: Odile Desbeck