Peanut kissed pumpkin-coconut soup

pumpkinsoup1

Door de aanhoudende koude had ik zin in pompoensoep, maar met een twist. En het verdict is…

Ingrediënten:

• 1 grote ajuin
• ½ pompoen
• 250 g kikkererwten (gekookt)
• 250 ml kokosmelk
• 4 el pindakaas, indien mogelijk 100% pinda
• 2 el curry poeder, afgestreken, ik gebruikte ‘Mild curry’ van Aromatic Sharwood
• 6 el sojasaus, ik gebruikte die van Kikkoman
• Een beetje boter
• Zout, peper, cayenne peper, wasabi naar smaak

Bereiding:

• Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in wat boter.
• Schil en snijd de pompoen (dit is het moeilijkste deel).
• Voeg de pompoen aan de ui toe wanneer die een beetje doorschijnend is.
• Voeg water toe (of bouillon voor meer smaak). Als je een dikke soep wil, giet dan geen water bij tot alle stukken zijn onder water liggen. Hoeveel hangt af van de pompoen. Later verdunnen is makkelijker dan later indikken.
• Als de pompoen zacht is, voeg je alle andere ingrediënten toe, behalve de kikkererwten.
• Mix de soep.
• Voeg nu de kikkererwten en voeg meer kruiden toe indien nodig.
• Dien op met een stukje geroosterde tijm & rozemarijn spelt focaccia, zoals ik deed, of notenbrood bijvoorbeeld.

 

Laat niets verloren gaan: rooster de pompoenpitten een kwartiertje in de oven. Very yummie!

Geplaatst door: Odile Desbeck