Panir op rijst-tomaat tapijtje #glutenvrij #vegetarisch

Panir2

Geen inspiratie? Dan kan mijn inspiratie-reboot-methode misschien raad brengen.

1) Verzamel 1 à 3 ingrediënten die je wil gebruiken en die combineerbaar zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan ingrediënten waarvan de vervaldatum nadert en best eerst opgegeten worden.

Ik verzamelde volgende ingrediënten als basis :

2) Trek de keuken- en koelkast open en zoek naar matching combo’s. Zoek vooral naar groenten.
Ik verzamelde het volgende:

Ingrediënten (voor 2 personen):
• 200 g volkoren rijstmacaroni
• 250 g panir, de Indiase variant van tofu.
• Een 3-tal tomaten (of 6-tal als je de tomatensaus wil vervangen)
• 1 appel
• 250 g tomatensaus (ik koos voor eentje met ricotta in)
• Een beetje boter
• Kruiden: zout, peper, selderij, komijn, eventueel verse basilicum en chili of cayennepeper.

Bereiding:
• Breng water aan de kook.
• Snijd intussen de tomaten, appel en panier in blokjes.
• Kook de rijstmacaroni zolang als op de verpakking staat. In mijn geval 5 à 7 minuten.
• Bak de panir tot hij bruin kleurt en kruid hem met zout, peper, komijn en selderij.
• Bak de tomaten en de appel tot ze gaar zijn.
• Giet de tomatensaus erbij en warm terug op.
• Kruid indien gewenst nog met (zout, peper en) chili of cayennepeper. Voeg de verse basilicum pas op het einde toe.
• Dresseer de borden.

Quick, easy & healthy. Wat kan je nog meer willen?

 

Resultaat:

Geplaatst door: Odile Desbeck