No grain breakfast man aka my new favorite breakfast!

ontbijtkoek

Geïnspireerd door Elana’s Pantry, maakte ik als vervangend ontbijt voor mijn geen-brood-weken deze ontbijtmannetjes. En met succes!

Ingrediënten voor 4 porties:
(Wie geen cups heeft, kan gebruik maken van deze maten.)

• ½ cup amandelboter
• 2 eieren
• 2 el honing of agave siroop
• 1 tl vanille-extract
• 1 el tagatesse
• ¼ tl zout
• ¼ tl bakpoeder
• 1 tl kaneel
• 1 handvol rozijnen (of zwarte chocolade drops, of bessen, of gebroken walnoten of…)

Hoe maak je ze:
1. Mix in een grote kom de amandelboter met een staafmixer tot hij romig is.
2. Voeg alle andere ingrediënten, behalve de rozijnen toe en meng met de staafmixer tot een homogeen mengsel.
3. Voeg de rozijnen toe en roer ze door het beslag met een lepel.
4. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal of muffin vorm (mannetjes in mijn geval).
5. Bak bij 165 ° C gedurende 15 minuten.
6. Serveer als ze nog een beetje warm zijn.
7. Bewaar de rest in de koelkast.

Dit is mijn nieuwe favoriete ontbijt! Ik snijd het mannetje in 2 van top tot teen en besmeer zijn lichtjes warme binnenkant met pindakaas en beleg het met plakjes banaan. Say hello to heaven!

Tip: De afgekoelde mannetjes kan je voor gebruik lichtjes opwarmen door ze even op de broodrooster te leggen.

Ontbijtmannetje met pindakaas en banaan
Geplaatst door: Odile Desbeck