Fu.ck Snickers, make ricepops!

ricepops1

Je kent het gevoel (en dan vooral de dames in perioden dat de hormonen wat op hol slaan): je hebt zin in iets zoets, maar je wil geen snickers of lyon in je mond steken… Veeeeeeels teveel suiker en nutteloze calorieën! Je bent op zoek naar een meer verantwoord alternatief en als het even kan, eentje dat je kan doseren.

I present to you… ricepops! Here we go.

Ingrediënten (goed voor ongeveer 1 tray mini cupcake vormpjes of 1 ricepop-”plaat”)

-    2 el kokosolie
-    2 el pindakaas (of 1 lepel pindakaas en 1 lepel amandelboter bv)
-    4 el pure cacaopoeder (of gedeeltelijk in chocoladedrops)
-    4 el havermout
-    5 el of meer gepofte rijstkorrels (rice krispies)

Bereidingswijze:

-    Smelt de kokosolie op een laag vuurtje indien die nog niet vloeibaar is.
-    Voeg pindakaas (of amandelboter of een combi van beiden) en  de cacao toe.
-    Blijf roeren op laag vuur tot alles 1 homogene massa vormt.
-    Voeg dan de havermout en gepofte rijst toe.
-    Roer alles door elkaar en zet het vuur af.
-    Blijf gepofte rijst toevoegen tot er geen “sap” meer is, maar de rijst wel bruin blijft kleuren.
-    Giet het mengsel op zilverpapier in een diep bord of in cupcake vormpjes.
-    Laat in de koelkast uitharden (ik laat ze een nacht staan, maar het kan sneller).
-    Haal de ricepops uit de vormpjes of snijdt de ricepop-plaat in stukken.
-    Ideale snack voor bij de koffie. (Met mate uiteraard!)
-    Je kan ze lang bewaren, maar doe dat in de koelkast, anders smelten ze.

Opgelet: ze werken verslavend. Verstop ze achteraan in de koelkast en gebruik ze alleen in uiterste nood. Het blijft een calorierijk snackje!

Geplaatst door: Odile Desbeck