Fastfood chicken salad à la pasta de quinoa

fastfoodchickensalad1

Als het snel moet gaan, dan maak je… ? Een pastasalade! Deze was een ingeving van het moment met de ingrediënten die voorhanden waren.

Ingrediënten (voor 2 personen en een restje voor morgen):

•    1 krop Romeinse sla
•    2 grote tomaten
•    250 g quinoa « pasta »
•    2 kippenborstjes
•    3 goeie theelepels basilicumpesto (zelf gemaakt als het even kan, in dit geval uit het potje)
•    Een hand vol walnoten, gebroken (kan ook perfect met andere noten zoals gegrilde pijnboompitten)
•    1 tl vetstof naar keuze
•    Eventueel: zout en peper

Bereiding:

•    Breng water aan de kook en kook de quinoa “pasta” volgens de instructies op de zak.
•    Snijd de kip in kleine stukken en bak deze in een beetje vetstof.
•    Snijd intussen de sla in dunne reepjes en de tomaten in blokjes.
•    Rooster de walnoten kort zodat de geur (en smaak) vrijkomt.
•    Meng de pesto onder de pasta en voeg dan alle andere ingrediënten toe, vlak voor het opdienen.
•    Kruid eventueel bij met peper en zout.
•    Nammekes doen!

Geplaatst door: Odile Desbeck