Recept: Eiwitbommetjes – fast & easy

proteineballetjes2

Ingrediënten voor 10 eiwitbommetjes:
- 400 gr mager kippengehakt
- 200 gr quorngehakt (plantaardige vleesvervanger bestaande uit mycoproteïne)
- 2 eieren
- ½ kleine koffielepel peper
- ½ kleine koffielepel zout
- ½ kleine koffielepel komijn
- 1 kleine koffielepel provencaalse kruiden
- ½ bussel peterselie, fijngehakt
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look
- 2 wortels, in heel dunne schijfjes gesneden

De bereiding is eenvoudig:
-    Meng alle ingrediënten, kneed ze goed en rol de balletjes!
-    Doe ze in een muffinvorm (een siliconen vorm hoef je niet eens in te vetten).
-    Bak de eiwitbommetjes 40min in de oven op 200 graden.

Serveer met bijvoorbeeld een torentje aardappelpuree en pompoen- & courgettenblokjes afgekruid met venkelzaad en komijn. Beetje feta kaas on top voor de zoute toets.

Bommetjes over? Laat ze afkoelen en vries ze in voor een volgende maaltijd of als snack tussendoor.

Laat ze je smaken!

Geplaatst door: Odile Desbeck