Over Spunky Mindfood

Hey there spunky one,

Leuk dat je even tijd neemt om rond te neuzen op Spunky Mindfood…

Wat is Spunky Mindfood?

‘Mindfood’ spreekt voor zich: ik zal bloggen over mijn visie over voeding en daarbij horende gezondheid, maar ook over hersenspinsels die ik op mijn denkpistes tegenkom.

‘Spunky’ betekent lef, pit, vonk, moed, omdat ik hier geen droge theorieën of feiten ga neerpleuren, maar interessante weetjes in een hapklare, verstaanbare taal (ik hoop dat jullie dat ook zullen vinden). Bovendien is ‘spunky’ ook een knipoog naar het sportieve aspect: bij sport denk je niet aan afgeleefde kneuten op zuur, maar aan energieke mensen met pit! Een triatlon of marathon kan elke gezonde mens uitlopen, maar je moet wel de moed hebben om ervoor te trainen, het zelfvertrouwen hebben om eraan te beginnen en de f*cking guts hebben om het ook echt te DOEN!

Mijn missie met ‘Spunky Mindfood’ is mensen te inspireren, op ideeën te brengen en hopelijk te motiveren gezonder te eten en aan sport te doen.

Wie ben ik?

Ik ben Odile of het vrolijker luidende ‘Dillie’. Naast mijn fulltime job in de diergeneesmiddelenindustrie, vatte ik dit jaar de studies ‘Voedings- en dieetkunde’ aan (een Bachelor studie waarmee ik iets langer zoet zal zijn dan de dagstudenten). De tijd die me nog rest – en dat is niet veel, kan je wel raden ;-) – probeer ik te verdelen onder mijn passies: kokkerellen (of gezonde voeding in al haar facetten), sport, mijn wederhelft en mijn vrienden.

Waarom voeding?

Ik ben altijd al gepassioneerd geweest door voeding: het culinaire aspect, maar ook vooral de functionele kant ervan. Wat je met voeding kan bereiken… Boeiend toch?

Waarom sport?

Wel… Ik ben al mijn hele leven een slechte slaper. Op (herhaaldelijk) advies van mijn dokter zocht ik een sport uit die makkelijk uit te oefenen was. ‘Makkelijk’ als in ‘Niet al teveel materiaal en tijd nodig hebben’. Dus koos ik voor lopen en had al snel de loopmicrobe te pakken. And it worked!

In 2011 werd ik geselecteerd voor het project ‘Over de Streep’ van de Vlaamse Duatlon & Triatlon liga, waarvoor ik door ex-topsporter Stijn Demeulemeester getraind werd om mijn doel te bereiken, zijnde ¼ de triatlon. Wat een toptijd!

Dit jaar kom ik door mijn studies wat tijd tekort om de triatlon trainingen vol te houden, dus focus ik me weer even eerder op lopen. Mijn voornaamste sportieve doelen voor 2012 zijn dus: de Ecotrail in Brussel (80km afleggen met 2 fietsers en 1 loper, en dat constant afwisselen) en de Marathon van Eindhoven (voor de leken: 42km, alleen af te leggen). Beide uitdagingen word ik uiteraard onder andere geflankeerd door mijn ‘dark twin’: Jesske.
Kortom: sport en een goed lief, dat zijn de magische ingrediënten van een goede nachtrust.

Zo, nu weet je alles. Veel leesplezier toegewenst!

Odile Desbeck