Recept: zoete aardappelfrietjes en gevulde portobello’s

Ik had zin in zoete aardappelfrietjes en portobello paddenstoelen, maar wat doe je daar verder mee?
Hmm… je trekt de frigo open en…


Ingrediënten voor de zoete aardappelfrietjes:

  • 500 à 600 g zoete aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes look, in heel kleine stukjes
  • 1 el gestampte komijnzaadjes
  • 1 el gestampte venkelzaadjes
  • 1 snuifje cayennepeper

 

Ingrediënten voor de gevulde portobello’s:

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 2 eigelen (die had ik nog over van een baksel waar ik enkel eiwit voor nodig had)
  • 75 g geitenkaas
  • Enkele walnoten, in stukjes gebroken

 

Bereiding:
De bereiding is zeer eenvoudig.

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in frieten. (Opgelet, ze zijn harder dan normale aardappelen en je schuift al eens makkelijk uit met je mes.)
  • Meng de olie met de look en andere kruiden.
  • Marineer dan even de frieten in de olie en verspreid ze over een met bakpapier bedekte ovenplaat.
  • Zet ze in de oven gedurende 35 minuten en draai ze halverwege even om. Zijn ze nog te slap? Laat ze er dan even langer in staan, maar hou ze dan wel in de gaten, want ze kleuren al snel té bruin. (Ze worden niet zo krokant als gewone frieten.)
  • Haal dan het steeltje uit de portobello’s en vul ze met geitenkaas, druppel de eigelen erover uit en bestrooi met de stukjes walnoot.
  • Zet de gevulde potobello’s 10 à 15 minuten mee in de oven.
  • Njam!

 

Bijvoorbeeld te serveren met:

  • Quorn, afgekruid met zout, peper en paprikapoeder. Dit om iets meer proteïnen toe te voegen aan de maaltijd.
  • Een restje appelmoes, omdat dat er nog was :-)

 

Geplaatst door: