Het leven is een feest!

chocolateperfect

Op 3 maart bezocht ik, geflankeerd van mijn foodie friend Jess aka Vitamine F3 (hoe kan het ook anders), de vrouwendag in Leuven. We kozen voor 3 workshops die ons het boeiendst leken: eentje over ontspannen en zich gelukkig voelen, een andere over mindfull eating en de laatste over iets waar veel te weinig mensen bij stilstaan (the Spunky one herself inclusief): Het leven is een feest!

Sfeerbeeld van de workshop:

Deze laatste workshop werd gegeven door Mental Coach Lieve Bullens, een enthousiaste dame die naar eigen zeggen van kindsbeen af en nog steeds elke dag positief door het leven gaat en bruist van energie. Haar boodschap was onmiskenbaar: wees blij met jezelf, zoek naar oplossingen in plaats van de focus te leggen op problemen, durf jezelf fantastisch vinden en gun jezelf ook tijd om te ontspannen. Ik ben het er uiteraard roerend mee eens, al heb ik vaak zelf wat moeite met dat laatste.

Anyway, 2 zaken bleven me verder bij:

You like? Dank u!

Eén van de markantste dingen die Lieve aanhaalde was :

Wanneer je iemand een compliment geeft, hoe reageert die persoon dan ? Stel je zegt: “Wat heb je een mooi kleedje aan!” Dan krijg je als antwoord steevast: “Oh, heb ik al lang hoor!” of “Bwa, heel goedkoop in de solden gekocht.”

Herkenbaar, toch? Om de stelling te bevestigen onderwierp ik het nog eens aan de test en complimenteerde een collega: “Wat een mooi kleedje heb je aan.” (was uiteraard de waarheid).
En je mag 2 keer raden wat ze antwoordde? “Euh… *zenuwachtig lachje* zonder mouwen he, je moet nu toch iets zomers aandoen he?”, verontschuldigde ze zich bijna, met een “sorry-ik-zal’t-nooit-meer-aandoen-grimas. Even later had ze een katoenen gilet over het zijden kleedje getrokken. (Volledigheidshalve: ze kon het ook gewoon koud gehad hebben natuurlijk.)

Het klopt… Met een brede glimlacht gewoonweg “dank u” zeggen, schijnt moeilijker dan een triatlon af te leggen… achterwaarts! Vooral voor ons, nederige Belgen… Laten we daar verandering in brengen!

Voor mij een warme choco alsjeblieft!

Op het einde van de workshop kregen we van Lieve een testzakje “Chocolate Perfect” mee. Slechts 50 kcal en het zou je honger stillen. *Mijn rechter wenkbrauw staat nu iets hoger op mijn gezicht* Ik moet je niet vertellen dat ik het ding de dag erna, redelijk sceptisch, in een bekertje warm water kapte om meteen te testen of het wel degelijk mijn vlak-voor-de-middag–hongertje kon stillen en áls dat het geval was, of het dan nog überhaubt te drinken zou zijn. En dat was verrassend genoeg het geval. Het hielp mij door mijn “dringendste honger” en smaakt als wat ik zou omschrijven als een warme choco.

Als je dan verder de verpakking bestudeert –zoals het een goede foodie betaamt- merk je volgende dingen op (ik beloof dat ik het kort houd):

  • Theobromine: exctract uit de cacaoboon, heeft een (weliswaar mild) afrodisiacum en energieboostend effect en zou schuldig pleiten voor de “chocolade euforie”. Goed voor het humeur dus. Dit stofje zou ook verantwoordelijk zijn voor de eetlustremmende en vochtafdrijvende werking. (Wordt trouwens ook door bodybuilders gebruikt om droger te staan.)
  • Chocamine: ook een cacao extract, bevat verschillende elementen, o.a. cafeïne, aminozuren, mineralen (vooral magnesium, yey!), etc…
  • 11 g vezels per zakje: goed voor de darmen als je weet dat je per dag 30 g vezels zou moeten eten en heel wat mensen daar zelfs niet in de buurt komen.

Good enough for you to try? :-)

Nu, neem dit met een korrel zout. Deze warme choco drinken en er daarnaast crappy eetgewoonten op nahouden, resulteert in 0³ rendement. Maar dat spreekt voor zich, denk ik.

PS: Om meer te weten te komen over Chocolate Perfect, wordt er op 19 maart een info avond georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: info@lieve-bullens.be.

Wedstrijd: shout & share!

Voor de lezers van Spunky Mindfood en Vitamine F3 heeft Lieve een cadeautje in petto. We mogen elk aan 10 mensen 2 zakjes “Chocolate Perfect” cadeau doen. Meedoen kan door te reageren op dit bericht en het bericht te delen met je Facebook en Twitter vrienden. Maak dubbel kans door zowel bij Spunky Mindfood als bij Vitamine F3 te reageren en beide blogs te delen.

De wedstrijd is afgelopen: David, Jill, Louise, Dennis, Ann, Carmen, Nienke, Agnes, Nadia en Ellen mogen zich tot de gelukkigen rekenen.

Nog meer wedstrijd?

En ’t is nog niet gedaan! Wie de leukste reden kan geven waarom het leven een feest is, krijgt er nog een shakebeker bovenop! Lieve zal persoonlijk de origineelste gelukzak eruit pikken.

De wedstrijd is afgelopen. De shakebekerwinnaar is: Ann Simoens!

Meedoen is de boodschap!
Winnaars worden bekend gemaakt op 24 maart 2013.

Geplaatst door: Odile Desbeck