Stevia choco : kan ik nu massaal choco eten ??

steviachoco

Een tijdje geleden ontving ik een testpotje Stevia choco. Ik denk dat elke tester die opengedraaid heeft met één zelfde kritische blik, zachtjes nee-knikkend hoofd en de woorden: ’t gaat geen Nutella zijn he…
Wel neen, het is geen Nutella en gelukkig maar. Ik proefde en… De gevreesde bittere smaak die typisch is aan stevia, vooral als je het puur gebruikt, bleef achterwege. Hij smaakte ook niet mierzoet, zoals vele “namaak” Nutella’s, waar ze het weinige aan hazelnoot dat erin zit, lijken te hebben vervangen door pure suiker en dan nog een beetje meer. Jawel… ik durf het te zeggen: hij is LEKKER!

Good stuff:
- Veel minder tot verwaarloosbaar effect op de bloedsuikerspiegel door het vervangen van suiker door onder andere Stevia. Opgelet: de choco op wit brood smeren doet dit weer teniet. Broodeters kiezen dan beter voor roggebrood, haverzemelen- of volkoren brood. Maar nog veel beter: de ontbijtmannetjes!
- 37,6 g vezels per 100g. In de praktijk merk je er weinig van omdat je natuurlijk nooit 100 g choco eet. Ik raad het ook niet aan ;-) Maar als je zoetsmakende vezels kan eten in plaats van suiker, is dat per definitie een winner, right?

Kortom: Choco eten mag, maar moet je uiteraard nog steeds met mate doen. Een aanzienlijk deel van zulke producten is vet en voornamelijk palmvet, een verzadigd vet dat gebruikt wordt om de pasta smeerbaar en toch niet vloeibaar te maken. Het wordt in zeer veel producten gebruikt om die reden (in zowat alle prefab chocopasta’s). Verder ga ik hier nu even niet dieper in op de al dan niet gezonde vetten discussie. Anyway, tussen alle chocosmeersels die je in de winkel kan vinden, is de Stevia choco wel eentje die mijn voorkeur geniet!

Genoeg blabla. Geef toe, je wil hem zelf ontdekken he? Ik mag van @Steviagids.be en @Cavalier 5 mensen gelukkig maken met de laatste 5 promopotten!
Laat hier een berichtje achter en share the wisdom op je facebook of twitter.

De wedstrijd is afgelopen. De gelukkige winaars zijn: Véronique Naessens, An Nelissen, Heidi Neukermans, Marijke Verdonck en Caroline Broeckx. Graag jullie adresgegevens bezorgen via odile@spunkymindfood.be. Bedankt voor jullie deelname allemaal!

Wil je op de hoogte gehouden worden over de stevia nieuwtjes, breng dan @Steviagids.be een bezoekje op www.steviagids.be  en voeg ze toe op facebook (@steviagids.be) en twitter @steviagids_be)!

Mocht je naast 1 van de 5 te winnen Stevia chocopasta’s grijpen, hij is sinds kort te verkrijgen bij Delhaize, een aantal AD Delhaizes, Essenza en de betere natuurvoedingszaak voor €4,99 (momenteel zelfs €3,99). Allen daarheen!

Geplaatst door: Odile Desbeck